2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΩΝ

Σάββατο 20 Αυγούστου – Κυριακή 21 Αυγούστου 2022
 
Σάββατο 20 Αυγούστου στο Αρχαίο θέατρο Μίεζας:
Αρχαία Θράκη (μέρος της οποίας είναι η σημερινή Βουλγαρία), Περσία, Ισραήλ
Θα συμμετέχει η Gorkem Saoulis από την Τουρκία, με το κανονάκι και την φωνή της που θα μας μεταφέρει στα παράλια της Μικράς Ασίας και της Εγγύς Ανατολής.
Γεννήθηκε στο χωριό Kizilcahamam κοντά στην Άγκυρα στις 29 Ιουλίου του 1977. Άρχισε τις μουσικές σπουδές της στο Κρατικό Ωδείο της Κωνσταντινούπολης (Τμήμα του ITU) το 1988 με ειδίκευση στο κανονάκι.
Κατά την περίοδο 1999 – 2003 παραδίδει μαθήματα στο μουσικό τμήμα του Πολυτεχνείου της Κωνσταντινούπολης και στο Πανεπιστήμιου Κεράτιου Κόλπου. Παράλληλα, είναι μέλος μουσικών συνόλων (κυρίως) κλασσικής τούρκικης μουσικής δίνοντας συναυλίες εντός και εκτός Τουρκίας.
Το 2000 συμμετέχει ως βασικός συντελεστής στη μουσική εκπομπή της Τουρκικής τηλεόρασης με τον ιδρυτή της σύγχρονης τουρκικής μουσικής Melih Kibar, συμμετέχοντας
επίσης στις συναυλίες και τη δισκογραφία του.
Από το 2007 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.
Το 2017 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός
της δίσκος. Από το 2018 είναι ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος “Λούστροι. ‘Έχει συμμετάσχει ως σολίστας σε πολλές κυκλοφορίες και έχει ηχογραφήσει άλμπουμ, soundtrack ταινιών, μουσική για θέατρο κα.
Δωρεάν είσοδος με δελτία εισόδου από την ticketervices:
 
Πρόγραμμα – Σάββατο 20 Αυγούστου 2022, Αρχαίο θέατρο Μίεζας
Αρχαία Θράκη (μέρος της οποίας είναι η σημερινή Βουλγαρία), Περσία, Ισραήλ
Itamar Doari – κρουστά
Gorkem Saoulis – κανονάκι, φωνή
Gergana Dimitrova – φωνή
Kostadin Genchev – καβάλ
Tsveta’s Magic
Αυτή είναι μια μυθική ιστορία που λένε οι ηλικιωμένοι στη Βουλγαρία. Υπήρχαν γυναίκες σαμόντιβα που ερωτεύτηκαν και μάγεψαν άντρες από τον επίγειο κόσμο. Αυτό το τραγούδι μιλάει για μια τέτοια ιστορία… Ο άντρας ήθελε να ελευθερωθεί από αυτήν την αγάπη για να μπορέσει να πάει να δουλέψει στο εξωτερικό και η γυναίκα δεν το άφηνε.
Pismo ti e doshlo
Μια ιστορία αγάπης. Το αγόρι ήταν μακριά από το κορίτσι. Της στέλνει ένα γράμμα, με δύο περιστέρια. Κρατούν το γράμμα κάτω από τη δεξιά τους φτερούγα. Σε αυτό, το αγόρι τη ρώτησε τι να της φέρει, και εκείνη απάντησε ότι δεν ήθελε τίποτα… μόνο να γυρίσει κοντά της…
Με συνδετικό κρίκο τον Haig Yazdjian με το ούτι και τη φωνή του και την συνοδεία του κουαρτέτου του, ο διεθνώς αναγνωρισμένος κρουστός, Itamar Doari θα μας ταξιδέψει στις μουσικές και τους ήχους της πατρίδας του, το Ισραήλ, και όχι μόνο. Θα συμμετέχει η Gorkem Saoulis από την Τουρκία, με το κανονάκι και την φωνή της που θα μας μεταφέρει στα παράλια της Μικράς Ασίας και της Εγγύς Ανατολής. Η Gergana Dimitrova με την εξαιρετική φωνή της και ο Kostadin Genchev με το καβάλ του , το παραδοσιακό πνευστό της Βουλγαρίας, θα μας παρουσιάσουν μουσικές και τραγούδια από τα Βαλκάνια.
Με τη συνοδεία του κουαρτέτου:
Haig Yazdjian – ούτι, φωνή
Tigran Sargsyan – duduk clarinet
Γιώργος Κοντογιάννης – λύρα
Τάσος Πούλιος – κανονάκι
 
Πρόγραμμα – Κυριακή 21 Αυγούστου, Μουσείο Βασιλικών Τάφων, Βεργίνα
Αρχαία Θράκη, Περσία (παράλια Μικράς Ασίας, σημερινή Τουρκια), Εύξεινος Πόντος, Ισραήλ,
Itamar Doari – κρουστά
Gorkem Saoulis – κανονάκι, φωνή
Gergana Dimitrova – φωνή
Kostadin Genchev – καβάλ
Ματθαίος Τσαχουρίδης – ποντιακή λύρα, αφγανικό ρεμπάμπ
AH EDIP INLERIM GURBET ELINDE
Αναστενάζω στην ξενιτιά βλέποντας από μακριά τα βουνά μας. Τα παλάτια και τα αρχοντικά δεν έχουν καμία αξία αν είσαι μόνος σου στα ξένα χωρίς την αγάπη σου.
SEVDA ZINCIRI – Από το 1935
Αλυσόδεσα με την αλυσίδα της αγάπης τον λαιμό μου και μια άσβεστη φωτιά άναψα στο στήθος μου. Δεν μπορώ να ησυχάσω. Ξέρεις πως για σένα θυσιάζομαι
Με συνδετικό κρίκο τον Haig Yazdjian με το ούτι και τη φωνή του και την συνοδεία του κουαρτέτου του, ο διεθνώς αναγνωρισμένος κρουστός, Itamar Doari θα μας ταξιδέψει στις μουσικές και τους ήχους της πατρίδας του, το Ισραήλ, και όχι μόνο. Θα συμμετέχει η Gorkem Saoulis από την Τουρκία, με το κανονάκι και την φωνή της που θα μας μεταφέρει στα παράλια της Μικράς Ασίας και της Εγγύς Ανατολής. Η Gergana Dimitrova με την εξαιρετική φωνή της και ο Kostadin Genchev με το καβάλ του , το παραδοσιακό πνευστό της Βουλγαρίας, θα μας παρουσιάσουν μουσικές και τραγούδια από τα Βαλκάνια. Αυτή τη μέρα θα έχουμε μια ακόμη σπουδαία συμμετοχή του δικού μας Ματθαίου Τσαχουρίδη με μουσικές και ήχους του Πόντου και της ευρύτερης περιοχής.
Με τη συνοδεία του κουαρτέτου:
Haig Yazdjian – ούτι, φωνή
Tigran Sargsyan – duduk clarinet
Γιώργος Κοντογιάννης – λύρα
Τάσος Πούλιος – κανονάκι
 

SUBSCRIBE TO OUR CHANNEL! THANK YOU!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *